Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΤΙΑ, ΚΟΙΤΑΝΕ, ΟΥΡΑΝΟ..


Σίγουρα γνωρίζεται τα μυστήρια αγάλματα στο νησί του Πάσχα. Αυτό που ίσως να μην γνωριζεται είναι η ονομασία που δίνουν οι κάτοικοι του νησιού στα επιβλητικά αυτά σώματα. Mata Kite Rane. Απλά κάντε το αυτονόητο, και αυτό που σας έρχεται στο μυαλό. Δείτε τα αγάλματα και πείτε τι βλέπεται.. Μάτια να κοιτάτε τον ουρανό..Πως το'πατε; Μάτε Κίτε Ράνε; Μάτια Κοιτάνε Ουρανό..Ο αρχαίος λαός που κατοίκησε την περιοχή άφησε πολλές επιγραφές πάνω σε ξύλο που με την πάροδο των αιώνων καταστράφηκαν με δόλο.
Οι ιεραπόστολοι έκαναν την περισσότερη ζημία στην ιστορία του νησιού, ακόμα και από τους περουβιανούς εμπόρους σκλάβων, οι οποίοι σκλάβωσαν και εμπορεύτηκαν τους περισσότερους από τους κατοίκους του νησιού. Οι ιεραπόστολοι είναι αυτοί που προχώρησαν στην καταστροφή όλων των ξύλινων γλυπτών, θρησκευτικών χειροποίητων αντικειμένων και επιπλέον αρκετών επιγραφών γνωστών ως Rongo - Rongo, οι οποίες αποτελούσαν ένα αρχείο της χαμένης γλώσσας του Rapa Nui. Έτσι λίγες από αυτές τις επιγραφές σώζονται σήμερα, τόσες που κανένας δεν είναι σε θέση να τις αποκρυπτογραφήσει. Οι πρώτοι άποικοι βρήκαν ένα πλούσιο σε βλάστηση νησί, γεμάτο με γιγαντιαίους φοίνικες, που χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν τις βάρκες και τα σπίτια τους. Διάφορες κοινότητες διαμορφώθηκαν καθώς ο πληθυσμός αυξανότανε και διάφορα πληθυσμιακά κέντρα δημιουργήθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού. Ένα πράγμα τους έδενε όλους μαζί, η κατασκευή αγαλμάτων τα οποία ονομάζονται "Μοάη" (Moai) και η λατρεία που διαμόρφωσαν γύρω από αυτά. Η ιστορία των αγαλμάτων παραμένει άγνωστη, κυρίως στο τι αντιπροσωπεύουν. Οι ντόπιοι λένε για μια επιθυμία να τιμήσουν αυτούς που ήρθαν από τον ουρανό και βοήθησαν τον λαό στην επιβίωση. Έφτιαξαν τα σώματα να κοιτούν στο ψηλά προς τα άστρα, με την ελπίδα να ξανάρθουν οι "σωτήρες" και να τους μεταφέρουν καινούρια γνώση για πολιτισμό, δείχνοντας έτσι πως δεν ξέχασαν ποιός τους βοήθησε. Ο "πολιτισμός" τους θεωρεί ιθαγενείς..απολίτιστους και χαμένους σε άλλη εποχή..

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΘΗΚΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΑΤΙ" ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ..


Όπως γίνεται φανερό στο παραπάνω βίντεο, ο ήλιος χάνεται για μερικά δευτερόλεπτα και εμφανίζεται και πάλι, από το "μάτι" του τηλεσκοπίου του Γκρίνουιτς στις 11 του Σεπτέμβρη του 2012. Το γεγονός δεν είναι πως το τηλεσκόπιο έχει βλάβη στο φακό ή αλλάξει στόχο, είναι πως κάτι μεγάλο περνάει από μπροστά του και του κλείνει το πεδίο. Ως λογική εξέλιξη, το πρώτο που υπόθηκε ήταν η περίφημη ιστορία των Ανουνάκι για τον Αόρατο Πλανήτη, από τον οποίο έχουν έρθει. Ανουνάκι ονόμαζαν οι βαβυλώνιοι τους πρώτους ανθρώπους που ήρθαν στην γη! Τους θεωρούσαν θεούς και προς τιμή τους είχαν κατασκευάσει ναούς και ιερούς τόπους λατρείας. Εκείνη για να ανταποδώσουν την τιμή που τους έκαναν τους έμαθαν γραφή, τέχνες και ιατρική. Σύμφωνα με την ιστορία του μύθου, ο Πλανήτης αυτός δεν είναι κάτι άλλο από μια ιπτάμενη βάση που έχει μεγάλη έκταση ικανή να επιφέρει ακόμη και έκλειψη ηλίου για μερικά δευτερόλεπτα. Οι αρχες που έδωσαν το βίντεο σε κυκλοφορία θέλησαν να τροφοδοτήσουν τους συνομοσιολόγους με υλικό, για τους Ανουνάκι, και σιώπησαν για τυχόν άλλη εξήγηση του φαινομένου. "Ήταν μεγάλο και σκοτεινό..θα μπορούσε να'ναι και θύελλα κομητών, ακόμη είμαστε σε επιφυλακή, δεν μπορούμε να μιλάμε με ακρίβεια.." αυτά από την πλευρά του Γκρίνουιτς, που ακόμη και σήμερα δεν έχει αναφέρει τίποτα για το θέμα.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΙΝΔΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΚΟΥΤΑ : "ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΩΙΤΕΣ"


Φιλλένηλες Ινδοί που κατοικούν στην Καλκούτα, πρώην μεγάλο κέντρο της Ινδίας στα χρόνια της αποίκησης από τους Άγγλους, μιλούν για την καταγωγή τους και αναφέρουν χαρακτηριστικά πως προέρχονται από την Μινωϊκή Κρήτη. Σύμφωνα με του λόγιους Ινδούς, η Κρήτες ξεκίνησαν από τις Μυκίνες με οδηγό τον Δία, και αποικήσαν την Αραβία, την Περσία και τις περιοχές κοντά στον Ινδό ποταμό. Όσοι έμειναν και αναπτύχθηκαν εκεί ονομάσαν τους εαυτούς τους Σουμέριους, ενώ όσοι απλώθηκαν προς την βόρεια Ασία, Χάλυβες. Επίσης αναφέρουν : "Κρητικές σφραγίδες έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή μας. Το λιμάνι Γιάνγκ ήταν πολύ αρχαίο λιμάνι και η ιστορία των πραγματικών Αργοναυτικών πρέπει να είναι κρυμμένη εκεί. Πιστεύουμε ότι ήρθαμε απ’τήν Κρήτη πολύ πριν από τον Αλέξανδρο". Ένας Ινδός αρχαιολόγος αναζητώντας παλιούς ναούς βουδιστών στο Πακιστάν το 1922, βρήκε έξι σφραγιδόλιθους με εικονογραφική ανάγλυφη παράσταση, τέλειας τέχνης, που θυμίζουν σύμβολα από τον δίσκο της Φαιστού! Ο αρχαιολόγος Σ.Κ. Τσάττερς σε αναφορά στο βιβλίο με θέμα τον ινδικό πολιτισμό, παραδέχεται την μεγάλη μετανάστευση από τα νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο την Κρήτη και επιμένει στην καταγωγή του ινδικού λαού από τους προέλληνες του Αιγαίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ


Η εικόνα είναι μια φωτογραφία που τράβηξε ο Ding Haitao, και είναι από μια κινέζικη σαρκοφάγο που ανήκει σε βασίλισσα της Δυναστείας των Τανγκ (9ο μ.Χ.). Η σαρκοφάγος βρέθηκε από τον αρχαιολόγο Ge Chengyong στην πόλη Τσαγκάν της Κίνας. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο της ανασκαφής της σαρκοφάγου, υπάρχουν τέσσερεις Έλληνες πολεμιστές που προσφέρουν θυσία στους θεούς. Η παράδοση των κινέζων ήταν αντίθετη με την απείκόνιση, καθώς το πιο συνηθισμένο ήταν να απεικονίζονται στιγμές της ζωής του Βούδα ή του Τάο. "Και η ζωή της βασίλισσας μοιάζει βγαλμένη από Ελληνική τραγωδία, αφού έχασε πολλά από τα παιδιά της από δολοπλοκίες και συνομωσίες μέσα στο παλάτι της", αναφέρει συνέντευξη. Αν πάρουμε την ιστορία από την αρχή και διασταυρώσουμε τις ημερομηνίες, η Δυναστεία των Τανγκ άνθισε γύρω στο 600 μέχρι και το 950 μ.Χ. Είναι λοιπόν πιθανό η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή Δυναστεία της Κίνας να γνώρισε την αντίστοιχη μεγάλη δύναμη της Δύσης, το Βυζάντιο. Αν και δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα είναι σίγουρο ότι έγιναν μεταξύ τους αρκετές συναντήσεις, που οδήγησαν σε αλληλοεπιρροές! Αυτό προκύπτει από ευρύματα που απεικονίζουν τις ασιάτισσες κυρίες της αυλής να παίζουν έφιππο πόλο όπως και οι Βυζαντινοί, μέχρι και τις αντιλήψεις για τη ζωή πριν και μετά θάνατον. "Είμαστε βέβαιοι πως οι σαρκοφάγοι δεν κατασκευάζονταν σε κάποια άλλη χώρα εκτός της Κίνας. Πιστεύω ότι οι δημιουργοί ήταν έμπειροι τεχνίτες που είχαν έρθει από την Δυτική ή Κεντρική Ασία κατά τη Δυναστεία των Τανγκ", τελειώνει την κουβέντα του ο αρχαιολόγος.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ..


"Όσο για τους Έλληνες, ο Γαίθηλος, η Αιγύπτια γυναίκα του, Σκώτα και ο γιος τους, Βηρ, ζουν ακόμα στα ονόματα των Κελτών των βρετανικών νησιών. Από τον Γαίθηλο, κρατάει το όνομα Γκάελ-Γαελικός που έχουν όλοι οι Κέλτες της Βρετανίας. Από τη Σκώτα κρατάει το όνομα της Σκωτίας και από τον Ίβηρα κρατάει το άλλο όνομα της Ιρλανδίας, Υβέρνια". Αυτά γράφει λίγο πριν πεθάνει ο διάσημος Τζέφρι του Μόνμαουθ, βασιλιάς της Βρετανίας. Στον βίο του Αγίου Καντρού γράφεται επί λέξει ότι οι Σκωτσέζοι ήταν ένας λαός από τις περιοχές της Λυδίας της Μικράς Ασίας, στον ποταμό Πακτωλό και από το Χωρισκόν, της περιοχής Χωρία, οι οποίοι κατά τη γλώσσα και τη θρησκεία ήταν ελληνικής εθνικότητας. Μελετώντας όμως πιο προσεκτικά τους σκωτσέζικους μύθους θα διαπιστώσουμε ότι με τον όρο "Ελλάδα" οι Σκωτσέζοι αναφέρονται στην μινω-μυκηναϊκή επικράτεια. Και ως "Έλληνες" χαρακτηρίζουν τους Μινωίτες της Κρήτης και της αυτοκρατορίας της, αλλά και όλους τους Αχαιούς οι οποίοι συμμετείχαν στην μυκηναϊκή ομοσπονδία. Και παραδόξως οι σύγχρονες επιστημονικές απόψεις έρχονται να καταδείξουν ότι οι Κρήτες με τη θαλάσσια αυτοκρατορία τους, που εκτεινόταν μέχρι την ιβηρική χερσόνησο, τον ουκρανικό νότο, τη μικρασιατική ενδοχώρα και την παλαιστινιακή.
Αρκετά κάστρα στην Σκωτία είναι φτιαγμένα από Έλληνες. Η θρυλική και πανάρχαιη Γλα της Βοιωτίας. Ένα κάστρο παραθαλάσσιο. Εδώ, σύμφωνα με την σκωτική παράδοση, κατασκευάστηκε, στην ενδιάμεση εποχή μεταξύ της Αργοναυτικής εκστρατείας και του Τρωικού πολέμου, και γεννήθηκε σ'αυτό ο φοβερός Γαίθηλος Γκλας, αυτός που έμεινε να τον θυμούνται οι Ιρλανδοί και οι Σκωτσέζοι ως Γκαϊντέλ!
Μια ιστορία στην Ιρλανδική μυθολογία αναφέρει. Οι Χωρίσκιοι (ελληνικό φύλο, που κατοικούσε κάπου στην τωρινή μας Θράκη) περάσανε στην αφρικανική θάλασσα, έφθασαν στις Βαλεαρίδες νήσους και αφού πέρασαν την Ισπανία και τις στήλες του Ηρακλέως προς την απομονωμένη Θούλη, αποβιβάστηκαν στο Κρουάτσαν Φέλι στην Ιρλανδία. Το νησί, εκείνο τον καιρό, κατοικούσαν οι Πίκτες, τους οποίους κατανίκησαν σε μια περιοχή που από τότε λέγεται Άρτμαχα. Πρόκειται για μια λέξη που παραδόξως θα μπορούσε να έχει ελληνική προέλευση, αφού "μάχα" στα δωρικά είναι η μάχη! Οι Έλληνες κατέλαβαν την περιοχή μεταξύ του Λοχ Έρνε και του Έθιοχ, μετά πήραν το Κιλντέαρ και το Κορκ και έφτασαν και πολιόρκησαν το Μπάνγκορ. Πολλά χρόνια μετά πέρασαν απέναντι στη Σκωτία, στην περιοχή της Ρόσιας, κοντά στον ποταμό Ρόσι και κατέλαβαν τις πόλεις Ρέγκνομαθ και Μπέλεθορ. Στην αρχή ονόμασαν τη χώρα τους Χωρισκία αλλά μετά την αποκάλεσαν Σκωτία, επειδή ο αρχηγός των εισβολέων ήταν ο Λακεδαιμόνιος Νέωλος, ο οποίος παντρεύτηκε την Αιγύπτια κόρη Σκώτα, όταν οι εισβολείς είχαν παραμείνει για ένα διάστημα στην Αίγυπτο. Η παρουσία των Μυκηναίων Ελλήνων στα βρετανικά νησιά αρχίζει να αποκαλύπτεται από πολύ γνωστούς Άγγλους ιστορικούς και αρχαιολόγους, όπως οι Α.Ρ. Μπερν, Χόμερ Λ. Τόμας, Ρ. 'Ατκινσον, Ρ. ,άτσινσον, Τ. Φιλντ και Α. Γούντιεντ.
Τέλος το παραδοσιακό όργανο μουσικής των σκωτσέζων είναι ελληνικής προέλευσης. Η γκάιντα λοιπόν είναι η άσκαυλος των αρχαίων ελλήνων, πανάρχαιο ελληνοθρακικό μουσικό όργανο συνδεδεμένο με τη λατρεία του Διονύσου και του Ορφέα!