Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο, ο Ηρακλής ήταν ο πρώτος που πάτησε το πόδι του στην Αμερική, έκανε ταξίδι ως τον Ινδό ποταμό και επισκεύθηκε την Γροιλανδία και Αιθιοπία. Με βάση λοιπόν τις περιγραφές από την Μυθολογία τα στοιχεία δείχνουν το υπερατλαντικό ταξίδι του Ηρακλή. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Πρώτος άθλος του Ηρακλή. Ο Ηρακλής νικάει το λιοντάρι της Νεμέας. Εδώ αναφέρεται καθαρά το όνομα της τοποθεσίας και δεν υπάρχει αμφιβόλία πως βρίσκεται στην Ελλάδα.
Δεύτερος άθλος του Ηρακλή. Η λαρναία ύδρα (!). Ο Ήρωας ταξιδεύει ως την Λέρνη λίμνη κοντά στην Αργολίδα. Και πάλι καμία αμφιβολία για το που ολοκληρώθηκε ο άθλος. Ελλάδα.
Τρίτος άθλος του Ηρακλή. εξακολουθεί να βρίσκεται στην Έλλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αρκαδία. Ο Ημίθεος ήρωας αποσοβεί την εισβολή των Στυμφαλίδων Ορνίθων.
Τέταρτος άθλος του Ηρακλή. Το κερυνείτικο ελάφι. Στην Αρκαδία και πάλι, στην Κερυνεία. Το ιερό ελάφι αφιερωμένο στην θεά Άρτεμη πιάνεται από τον Ηρακλή.
Πέμπτος άθλος του Ηρακλή. Ο ήρωας ταξιδεύει στο βουνό Ερύμανθο όπου και σκοτώνει τον Κάπρο της περιοχής. Στον Βόλο βρίσκεται η τοποθεσία καθώς ξεσπάει μάχη και με τους κενταύρους.
Έκτος άθλος του Ηρακλή. Ο Ηρακλής παέι στην Ήλιδα, στην Ηλεία. Εκεί θα καθαρίσει τους στάβλους του βασιλιά Αυγεία, γιού του Ήλιου.
Έβδομος άθλος του Ηρακλή. Ο ήρωας ταξιδεύει στην Κρήτη να φέρει στον Ευρυσθέα τον ταύρο που ήταν αφιερωμένος στον θεό Ποσειδώνα.
Όγδοος άθλος του Ηρακλή. Εδώ ο Ηρακλής έχει ως πρόσταγμα να πάρει τα άλογα του Διομήδη. Ο προορισμός του η Θράκη.
Ένατος άθλος του Ηρακλή. Εδώ λοιπόν φτάνουμε στην πρώτη υπερπόντια αποστολή του ήρωα. Έπρεπε να ταξιδέψει στην Θεμίσκυρα, την χώρα των Αμαζόνων. Ο Ηρακλής έπρεπε να φτάσει κοντά στην σημερινό Καζακστάν, όπου και να πάρει την ζώνη της βασίλισσας των Αμαζόνων, Ιππολύτη.
Δέκατος άθλος του Ηρακλή. Ακόμη ένα ταξίδι που ο ημίθεος ταξιδεύει πέρα από την Ελλάδα. Τα βόδια του Γηρυόνη ήταν η αποστολή. Οι περιγραφές μιλάνε για ταξίδι πέρα από την Αφρική ( έρημος της Λιβύης ), την Σκανδιναβία ( χώρα των βαρβάρων ) και έφτασε ως το Γιβλαρντάρ, καθώς έστησε δύο μεγάλες στήλες να θυμάται τον άθλο και την ταλαιπωρία να βρει το βασίλειο ( Ηράκλειες Στήλες ). Έφτασε λοιπόν στο νησί της Ερύθειας, τον προορισμό του. Φημολογείται πως είναι στην σημερινή Σαρδηνία.
Ενδέκατος άθλος του Ηρακλή. Ο Κέρβερος. Ο Ηρακλής πάει στον Άδη. Η τοποθεσία ήταν κοντά στην Σπάρτη. Υπάρχει μια φήμη πως ο κάτω κόσμος των Αχαίων Ελλήνων θυμίζει πολύ την Αυστραλία σε περιγραφή.
Δωδέκατος και τελευταίος άθλος του Ηρακλή. Ο ήρωας έπρεπε να πάει στον Κήπο του Άτλαντα να φέρει μερικά από τα χρυσά του μήλα. Η τοποθεσία θυμίζει πολύ Ιμαλάια καθώς και Αραράτ, καθώς το ύψος του βουνού ήταν τέτειο που φαινόταν να κρατάει τον ουρανό στις πλάτες του. Σ'αυτόν τον άθλο ο Ηρακλής περιπλανήθηκε πολύ. Αφού έφτασε στην Αίγυπτο πέρασε στην Λιβύη και κατέλληξε στην Κύπρο ψάχνοντας τον τιτάνα και τον κήπο του.
Είναι φανερό πως ο Ηρακλής έκανε τον γύρο του κόσμου με ένα "ρόπαλο" στο χέρι για χάρη του ετεροθαλή αδελφού του, Ευρυσθέα. Στην διάλεξή του ο καθηγητής είπε : "
Ο Ηρακλής είναι ιστορικό και όχι μυθολογικό πρόσωπο. Στις πηγές διαβάζουμε πως εγκατέστησε ακολούθους του «ως τον κόλπο που το στόμιό του βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας». Ένας κόλπος μόνον καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις: του Αγίου Λαυρεντίου στο Τορόντο του Καναδά. Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που γίνονται γύρω από τη λίμνη Σουπίριορ στο Μίτσιγκαν. Αρκεί να σκεφτείτε πως έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού στην περιοχή, όταν στην κατ’ εξοχήν πηγή χαλκού -την Κύπρο- εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι. Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ., σταματάει ξαφνικά, όταν καταρρέει ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου οι γηγενείς βρίσκονταν στη λίθινη εποχή!
Η εποχή της αποκατάστασης της αλήθεια πλησιάζει..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου